Сьогодні ми хочемо поговорити про поширену проблему, з якою стикаються багато хто з нас, а саме про необхідність видалення зубів мудрості.

І дати вам кілька корисних порад про те, як зробити цю процедуру менш болючою для вас.

І дати вам кілька корисних порад про те, як зробити цю процедуру менш болючою для вас.

ПОРАДА НОМЕР ОДИН

Підготуйтеся психологічно

Якщо ви читаєте цю статтю, ви, ймовірно, нещодавно пройшли або готуєтеся до операції з видалення зуба мудрості. І найімовірніше, як і більшість людей, ви відчуваєте хвилювання. Незалежно від ступеня вашого хвилювання, перед відвідуванням стоматолога вам необхідно психологічно підготуватися. У вас має бути план, щоб бути впевненим, що ви готові.

Дізнатися більше про стоматологічні послуги

Хірургія може бути досить страшною, але якщо ви витратите час на те, щоб подумки продумати весь сценарій, вам стане набагато легше. Загалом, головне, що ви маєте собі сказати, - це те, що все буде добре, ви впораєтеся з цим, люди видаляють зуби мудрості щодня.

 

ПОРАДА НОМЕР ДВА

Не приймайте сміховинний газ із морфієм, приймайте "Сутінкову зону"

Ми не хочемо вас лякати, але видалення зуба мудрості - доволі болісний процес, стоматолог розрізає ясна, а потім видаляє зуб, що знаходиться під ними. Тому вам знадобиться заспокійливе, щоб пережити цей процес.

Одним із них є сміховий газ/морфін, і саме цей тип ліків змушує людей знімати ці незручні відео, де вони не знають, що відбувається після операції. Усе це добре, якщо ви хочете бути незграбним, говорити дивні речі і, можливо, прославитися на YouTube, але якщо ви хочете отримати нормальніший і легший досвід, ідіть до "Сутінкової зони".

" Сутінкова зона" - це коли вам ставлять крапельницю в руку, і ця крапельниця наповнюється заспокійливим, яке м'яко присипляє вас, але ви не повністю вимикаєтесь, ви перебуваєте в сутінковій зоні. У цей момент ви все ще досить чутливі, і якщо лікар попросить вас: "Ендрю, чи не могли б ви ще трохи відкрити рот для мене? Але при цьому ви перебуваєте в сутінковій зоні, тому ви нічого не відчуєте і не згадаєте.

Цей той шлях, який ми рекомендуємо більшості пацієнтів. Після занурення в "сутінкову зону" у вас залишаться дуже слабкі спогади про те, як стоматолог поклав вам щось до рота, а потім ви начебто відключилися.

Ви нічого не відчуєте, і ви оговтаєтеся після процедури, лежачи в кріслі, і будете готові вирушити додому.

ПОРАДА НОМЕР ТРИ

Задайте лікарю всі питання, які тільки зможете придумати, до операції з видалення зуба мудрості.

У вас буде консультація, зустріч із лікарем, який проводитиме операцію, щоб пройти через усі різні кроки, під час зустрічі з лікарем поставте йому чи їй усі запитання, про які ви можете подумати або які вас цікавлять. Вони залюбки дадуть вам відповіді, до того ж вам стане легше від усвідомлення того, що ви поставили всі питання, які вас цікавлять.

Ви можете запитати:

  • Чи будете ви відчувати біль?
  • Який процес буде схожий на прийом седативного препарату?
  • Скільки часу мені знадобиться, щоб заснути або зануритися в сутінкову зону?
  • Як довго триває операція?
  • Чи може операція справді тривати всього 25 хвилин?

Задайте всі ці запитання своєму лікарю на першому прийомі, це допоможе вам почуватися впевненіше та спокійніше.

ПОРАДА НОМЕР ЧОТИРИ

Довіряйте своєму лікарю

Ваш лікар зробив багато операцій з видалення зуба мудрості, а до цього він здобув медичну освіту. Він навчався і практикувався роками, щоб довести цю процедуру до автоматизму, і вона завжди проходила успішно.

Так що довіртеся своєму лікареві, знайте, що ви в надійних руках, і він піклуватиметься про вас упродовж усієї операції.

Звичайно, ці поради актуальні тільки в тому разі, якщо ви вибрали хорошу клініку і досвідченого лікаря.

Записатися на консультацію до стоматолога

ПОРАДА НОМЕР П'ЯТЬ

Це актуально після того, як ви успішно завершили операцію з видалення зубів мудрості та зараз відновлюєтеся.

На початку процесу відновлення відпочиньте якомога більше, візьміть кілька днів відгулу на роботі або в школі, щоб відпочити й відновитися, тому що тепер у задній частині вашого рота є великі отвори, і вони мають відновитися й зарости. Щоб туди не потрапила інфекція або щось стороннє, відпочинок допоможе травмі та отворам у роті швидко відновитися.

ПОРАДА НОМЕР ШІСТЬ

Прийміть знеболювальне

Прийміть Мотрин від болю і набряку після того, як ваше тіло перестане бути онімілим від ліків, які ви приймали під час операції, ви будете відчувати біль і набряк. Мотрин хороший тим, що продається без рецепта. Але ваш лікар може порекомендувати або призначити більш високе дозування, яке допоможе дуже швидко зменшити набряк і зняти біль.

Деякі лікарі також виписують ліки вищого рівня. Наприклад, вікодин, але ви маєте пам'ятати, що він викликає сильне звикання, тому краще зупинитися на мотрині. Багато пацієнтів приймають Мотрин тільки протягом декількох днів після операції, оскільки набряк і біль швидко минають, і більше немає необхідності продовжувати прийом таблеток.

Кожен пацієнт приймає Мотрин протягом кількох днів після операції.

ПОРАДА НОМЕР СЬОМИЙ

Навчіться любити картопляне пюре, желе та смузі

Після операції з видалення зуба мудрості ви не зможете їсти і пити багато різних продуктів, особливо твердих. Тож картопляне пюре, желе і смузі - це три речі, які лікарі рекомендують їсти протягом майже трьох днів, тож вам краще почати любити їх і звикати до них досить швидко. Ось і вся порада номер сім, тож, сподіваюся, вам уже подобаються ці три продукти.

ПОРАДА НОМЕР ВІСІМ

Дотримуйтесь інструкцій, отриманих від вашого лікаря

Після операції ви отримаєте папір, у якому буде багато різноманітних інструкцій, яких ви маєте дотримуватися після операції, щоб допомогти вам відновитися найефективніше.

Наприклад, деякі з цих інструкцій можуть бути такими:

  • Не жуйте марлеву обгортку, що знаходиться в роті, протягом 30-45 хвилин.
  • Весь день, що залишився, тримайте голову вище серця. Підтримуйте високий рівень рідини в організмі, випиваючи багато води.
  • Підтримуйте рівень рідини в організмі, випиваючи багато води.
  • Не паліть сьогодні.
  • Не пийте через соломинку протягом двох тижнів після операції. Не їжте попкорн або горіхи протягом трьох тижнів, поки місце западини заживає.

ПОРАДА НОМЕР ДЕВ'ЯТЬ

Продовжуйте чистити зуби, але робіть це дуже акуратно.

Ви щойно перенесли операцію на задній стінці рота, де вам розрізали ясна, і ваша зубна щітка - доволі жорсткий предмет, тому переконайтеся, що ви дуже обережні, коли чистите зуби на задній стінці рота.

Це дев'ять простих порад про те, як пройти через видалення зубів мудрості безболісно і швидко відновитися.

Надіємося, що цей матеріал був вам корисний, і тепер ви підете на видалення зуба мудрості з більшим душевним спокоєм і впевненістю в успішному результаті.
 

MEDICAL DISCLAIMER
Данний контент призначений тільки для інформаційних та освітніх цілей. Він не призначений для надання медичної консультації або заміни такої консультації чи лікування в особистого лікаря. Усім читачам цього матеріалу рекомендується проконсультуватися зі своїми лікарями або кваліфікованими фахівцями в галузі охорони здоров'я. UAmedTOURS не несе відповідальності за можливі наслідки для здоров'я будь-якої особи або осіб, що читають або дотримуються інформації, яка міститься в даному освітньому контенті. Усім читачам цього контенту, особливо тим, хто приймає рецептурні або безрецептурні препарати, слід проконсультуватися зі своїми лікарями, перш ніж вносити будь-які зміни до свого раціону, способу життя, вживати пігулки або інші факти, що можуть вплинути на ваше фізичне та психологічне здоров'я.

Чи вважаєте ви цю статтю корисною?
1 людей вважають її корисною

Читати далі:

Грузія є однією з небагатьох країн Європи, де сурогатне материнство є легальним та регулюється законодавством. Переваги Переваги програми сурогатного мате...
Сурогатне материнство в Європі є легальним в наступних країнах: Країна Доступ до сурогатного материнства Участь...
Станом на 2024 рік на територію України можна приїхати трьома способами: на поїзді, на автобусі, і на особистому автомобілі. З 24 лютого 2022 року авіас...