Причиною всіх бід людства, починаючи від проблем зі здоров'ям і закінчуючи зниженням народжуваності, часто називають мастурбацію. Наприклад, популярне запитання на форумі “чи може мастурбація викликати рак яєчок?” завжди збирає велику нитку обговорень. Хтось наводить сумнівні аргументи з особистого досвіду, хтось дає посилання на навколонаукові дослідження. І практично ніхто не проводить дослідження наукових статей, щоб докопатися до істини. Ми зробимо це за вас

Готові дізнатися, чи викликає надмірна маструбація рак яєчок рак?

Рак яєчок: симптоми і причини

Пухлини яєчок займають одне з провідних місць серед злоякісних новоутворень у чоловіків. До розвитку захворювання можуть призвести багато чинників: контакт з іонізуючим випромінюванням, травми, генетична схильність тощо. На жаль, багато чоловіків відкладають візит до лікаря за появи таких тривожних симптомів:

  • поява новоутворення в мошонці;
  • зміна розміру або текстури яєчок;
  • домішки крові в сечі та еякуляті;
  • біль та набряк у мошонці;
  • еректильна дисфункція.

N.B:не забувайте про регулярну самодіагностику. Щомісяця детально оглядайте мошонку, пальпуйте яєчка і при появі змін негайно звертайтеся до лікаря.

Інформація експерта

На запитання “чи може мастурбація викликати рак яєчок”, андрологи та урологи відповідають “ні”. У клінічних спільнотах було проведено безліч тематичних досліджень, які не виявили зв'язку між частотою еякуляції та ризиком розвитку раку яєчок, але якщо говорити про інші стани, то часта еякуляція внаслідок так званої компульсивної мастурбації може призвести до формування негативного патерну та зниження якості сексуального життя з партнером. Також уролог, експерт з онлайн-консультацій Bruce Dezube, M.D. дає чудову розгорнуту відповідь на запитання:

“Чи можна захворіти на рак яєчок від занадто частої еякуляції? Виключно “ні”! Крім того, регулярна еякуляція є профілактикою простатиту і сприяє виробленню ендорфінів. Також було відзначено, що після акту мастурбації респонденти відзначають зниження рівня стресу і м'язового напруження в середньому на 20%. Аналогічного результату можна досягти після години читання художньої літератури або 30 хвилин аеробних вправ.”

Спорт, читання чи кілька приємних хвилин на самоті? Для багатьох респондентів вибір очевидний.

фонендоскоп і знак раку

Так що якщо ви можете еякулювати багато, то причини раку яєчок або простатиту не будуть вас турбувати.

Мастурбація: неочевидні переваги

Ми схильні розглядати мастурбацію як засіб "зняття стресу" або навіть як спосіб скоротати час. Однак кілька хвилин наодинці з собою набагато корисніші, ніж здається на перший погляд.

графіки мастурбації в душі

1. Раннє виявлення новоутворень статевих органів

За статистикою, у пацієнтів з новоутвореннями уретри, статевого члена, яєчок і деяких ділянок, прилеглих до статевих органів, виявляються пухлини або тривожні симптоми під час акту мастурбації. Звісно, самообстеженню слід приділяти окремий час, але мастурбація може бути варіантом звичайної самодіагностики.

2. Знижений кров'яний тиск

Після оргазму відбувається викид речовин, які чинять загальну розслаблюючу дію. Це призводить до розширення кровоносних судин, зокрема коронарних артерій. Позитивні емоції та турбота про серце - кращого результату і шукати не варто!

3. краще розуміння своїх сексуальних потреб

Мастурбація - чудовий спосіб дослідити свої найчутливіші зони та прислухатися до своїх бажань. Сексологи зазначають, що в разі зниження лібідо (наприклад, на тлі стресу) саме чуттєва й некваплива мастурбація допомагає поступово відновити рівень сексуальної активності.

4. Профілактика захворювань передміхурової залози

Роль простати полягає у виробництві рідкої частини еякуляту. За регулярних еякуляцій залоза активно вироблятиме секрет і оновлюватиме клітини залозистого епітелію. У результаті значно знижується ризик розвитку аденоми, раку і навіть кальцифікатів (каменів) у тканинах простати.

5. Поліпшення якості сперми

Яєчка виробляють чоловічі статеві клітини - сперматозоїди. У середньому оновлення сперматогенного епітелію з утворенням сперматозоїдів вищої якості відбувається кожні 90-100 днів. Однак регулярна еякуляція підвищує активність ділення сперматогенного епітелію і може призвести до поліпшення якості сперматозоїдів. Але ми також нагадуємо, що на поліпшення якості сперматозоїдів також впливає збалансоване харчування, відмова від тютюну, алкоголю та наркотиків, а також збалансована дієта, що містить насичені жирні кислоти.

6. Зниження рівня стресу

Впоратися зі стресом без ліків? Простягніть собі руку допомоги. Ендогенні ендорфіни, що виділяються в післяпологовий період, чинять загальну розслаблюючу дію, покращують сон і підвищують працездатність. Складне завдання? Безсоння? Стресова нарада? Ви знаєте, що робити.

Тепер на запитання “чи викликає мастурбація рак яєчок” ви можете не тільки дати розгорнуту відповідь, а й поділитися корисною інформацією зі своїм співрозмовником.

Сексолог і андролог: у чому різниця?

Сексологи та андрологи-урологи також займаються питаннями чоловічого здоров'я.

Але є відмінності в галузях спеціалізації цих лікарів.

Сексолог - це фахівець, який займається питаннями сексуальності (зокрема, мастурбації), лібідо, еректильної дисфункції або еякуляції. Фахівець може працювати як із пацієнтом окремо, так і з парою щодо спільної проблеми. Лікар працює не лише з деякими органічними патологіями, а й із психологічними проблемами, пов'язаними із сексуальністю.

Андролог - фахівець у галузі анатомії, фізіології та захворювань чоловічої сечостатевої системи. Залежно від спеціалізації, він може займатися як діагностикою та лікуванням захворювань яєчок, простати і статевого члена, так і поверхневим обстеженням питань сексуального здоров'я.

Андролог.

Залежно від спеціалізації, він може займатися як діагностикою та лікуванням захворювань яєчок, простати та статевого члена, так і поверхневим обстеженням питань сексуального здоров'я.

Лікарі цих спеціальностей працюють як із проблемами мастурбації, так і з діагностикою раку яєчок.

На закінчення

Щодо раку яєчок мастурбація не має жодного впливу. На розвиток хвороби можуть впливати багато не пов'язаних з нею факторів, від травми до впливу радіації. Пам'ятайте про важливість регулярних візитів до андролога та правильну техніку самообстеження для вчасної діагностики раку яєчок.

Вам слід знати: Наведена вище відповідь містить загальну інформацію про здоров'я, яка не призначена для заміни медичних порад або рекомендацій щодо лікування від кваліфікованого фахівця охорони здоров'я.

ВІДМОВА ВІДМЕНИ ВІД МЕДИЧНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
Данний контент призначений тільки для інформаційних та освітніх цілей. Він не призначений для надання медичної консультації або заміни такої консультації чи лікування в особистого лікаря. Усім читачам цього матеріалу рекомендується проконсультуватися зі своїми лікарями або кваліфікованими фахівцями в галузі охорони здоров'я. UAmedTOURS не несе відповідальності за можливі наслідки для здоров'я будь-якої особи або осіб, що читають або дотримуються інформації, яка міститься в даному освітньому контенті. Усі читачі цього контенту, особливо ті, хто приймає рецептурні або безрецептурні препарати, повинні проконсультуватися зі своїми лікарями, перш ніж вносити будь-які зміни до свого раціону харчування, способу життя, вживати пігулки або інші факти, що можуть вплинути на ваше фізичне та психологічне здоров'я.

.


Чи вважаєте ви цю статтю корисною?
5 людей вважають її корисною

Читати далі:

Грузія є однією з небагатьох країн Європи, де сурогатне материнство є легальним та регулюється законодавством. Переваги Переваги програми сурогатного мате...
Сурогатне материнство в Європі є легальним в наступних країнах: Країна Доступ до сурогатного материнства Участь...
Станом на 2024 рік на територію України можна приїхати трьома способами: на поїзді, на автобусі, і на особистому автомобілі. З 24 лютого 2022 року авіас...