.

Зіткнувшись із необхідністю встановлення імплантату і дізнавшись його вартість, перше, що спадає на думку, це запитання "чому імплантати такі дорогі?". Дійсно, навіть в Україні, країні з досить доступними цінами на стоматологічні послуги, їхня вартість залишається значною. Тому сьогодні давайте розберемося, що впливає на ціну зубних імплантатів і чи виправдана вона взагалі.
 


 

 Ціни на деякі з перелічених імплантів в Україні, включно зі встановленням

Ціни на зубні імплантати в Україні 2024 року та виживаність
Виробник зубних імплантатів Ціна Відсоток виживання
Імплантат Straumann (швейцарське виробництво) 800 євро 99,6%
Імплантат In-Kone Tekka (виробництво Швейцарія) 535 євро 99,2%
Імплантат Mis (Ізраїль) 490 євро 98%
Імплантат Альфа Біо (виробництво Швейцарія) 400 євро 98%
Простий швейцарський імплантат (виробництво Швейцарія) 380 євро 97%
Імплантат Nobel Biocare (виробництво Швейцарія) 800 євро 99,7%

Ціна зубного імплантату - як вона формується?

Залежно від вашого стану, ціна одного зубного імплантату може становити кілька тисяч євро. Навіть якщо страховка покриває частину вартості, це все одно велика трата для вашого гаманця. У зв'язку з цим виникає питання, що входить у вартість імплантату?

Обрати клініку для установки зубних імплантів

1. Наукові дослідження

Розглянемо ціни на зубні імплантати від Straumann

Зубні імплантати Straumann виробляють у Швейцарії, їх вважають одними з найдорожчих, найякісніших та найуспішніших на сьогодні.

Щоб дотриматися всіх основних умов і забезпечити хороші естетичні та функціональні результати в довгостроковій перспективі, виробники імплантатів Straumann вклали мільйони в дослідження і розробки для вдосконалення системи імплантатів і компонентів протеза.

Бюджетні системи імплантатів не можуть дозволити собі інвестувати в дослідження, вони "припускають", що їхній дизайн імплантату, форма, розмір і компоненти протеза здатні розподілити навантаження, але в них немає наукового обґрунтування. Вони не можуть гарантувати якість використовуваних матеріалів і довгострокові результати.

Починаючи із закупівлі сировини, весь виробничий ланцюжок підпорядковується надзвичайно суворим стандартам контролю якості. Straumann - одна з найстаріших систем імплантатів у світі, що, природно, визнано в усьому світі. Це система імплантатів преміум-класу. Щороку виробники системи Straumann інвестують у серйозні наукові дослідження, чого не можуть зробити виробники бюджетних імплантаційних систем.

зубные имплантаты наноструктурные

2. Вибір найкращих матеріалів

Зубні імплантати - це титанові штифти, які угвинчуються в щелепну кістку, імітуючи форму і функцію природних коренів. Титан - це міцний, легкий і довговічний метал.

Якщо ви мрієте про щось, що має прослужити вам довгі роки, міцність і довговічність є ключовими факторами. Ви ж не хочете використовувати дешеві матеріали, які не прослужать вам усе життя і потребуватимуть заміни.

Другою частиною зубного імплантату є порцелянова коронка, яка встановлюється на штифт і нагадує природний зуб. Коронки виготовляються на замовлення так, щоб вони підходили до інших зубів. Вони мають відповідати решті зубів за формою та кольором.

3.Індивідуальна розробка

Для заміни відсутнього зуба коронка імплантату створюється індивідуально для кожного пацієнта. У кожного з нас різні зуби (недарма людей можна ідентифікувати за зубами і відбитками пальців), а це означає, що не існує масового виробництва готових зубних коронок, які можна використовувати в протезуванні. Кожна зубна коронка виготовляється спеціально для кожного пацієнта і створюється стоматологом у співпраці з зуботехнічною лабораторією.

За одним зубом стоїть робота цілої команди, що, звісно ж, відбивається на загальній ціні лікування. Природний вигляд і довговічність ортопедичної конструкції залежить від матеріалів і точності етапів "виготовлення" всієї зубної коронки. Створення зубної коронки на основі зубного імплантату займає кілька днів. У її створенні беруть участь щонайменше п'ять фахівців. На жаль, не всі пацієнти знають про це і вважають, що це нетрудомістка робота.

здорові зуби проти імплантатів

4. Трудомісткий і відповідальний процес встановлення імплантату

Ще один фактор, який необхідно враховувати, - це команда, що бере участь у створенні вашої посмішки. Вартість процедури імплантації зубів певною мірою визначається і роботою лікаря - його навичками, досвідом і знаннями фахівця як в установці імплантату, так і в подальшому виготовленні та встановленні зубної коронки. Сама імплантація займає в середньому близько 1 години, але для лікаря це дуже відповідальний процес, що вимагає високого ступеня точності. У період загоєння і під час інтеграції лікар перевіряє і контролює процеси інтеграції імплантату і проводить підтримуючу терапію.

Зявши до уваги всі ці фактори, ми можемо зрозуміти вартість зубних імплантатів і вартість медичних маніпуляцій. Коли йдеться про здоров'я, ми дбаємо про якість, на яку можемо розраховувати, тому що це безпосередньо впливає на наше здоров'я.

Звісно, зубні імплантати - це дорого! Але це також надійно, естетично та довговічно. Гарантія на імплантати становить до 20 років.

Гарантія на імплантати становить до 20 років.

В Україні ми надаємо повний спектр послуг з імплантації зубів будь-якої складності з використанням систем зубних імплантатів різних виробників, від елітних до дуже недорогих і доступних виробників.

Імплантати зубів стають дешевшими

Сьогодні лікарі-протезисти часто стикаються з такою ситуацією: Пацієнт потребує заміни кількох зубів і, в принципі, хотів би поставити імплантати, але не готовий зробити це негайно, наприклад, із фінансових причин (на жаль, поки що ця процедура недешева, хоча ціни постійно знижуються в міру здешевлення матеріалів і систем імплантатів). Тоді йому можна спочатку зробити знімний частковий протез, а через рік-півтора встановити імплантати "вживити". Сьогодні також виготовляють комбіновані протези - знімні конструкції з імплантатами.

Термін служби імплантатів становить не менше 10 років. Якщо вони встановлені з правильним розрахунком усіх навантажень, то за цей період імплантат " зношується " всього на 10-15% і може продовжувати служити. Якщо штучний корінь з якихось причин все ж буде видалено, на його місце можна буде встановити новий. Загалом, за статистикою, 80% імплантатів служать понад 20 років, потрібно лише періодично відвідувати стоматолога для заміни коронки на більш підходящу за розміром і відтінком, адже з роками власні зуби зношуються і змінюють колір.

За останні 10 років кількість протипоказань для імплантації значно зменшилася. Практично вирішено питання щодо приживлюваності "штучних коренів" - їхню поверхню обробляють діоксидом титану, тож вони надійно взаємодіють із кістковою тканиною.

Сучасні методи щелепно-лицьової хірургії цілком успішно справляються з кількома "анатомічними" протипоказаннями до імплантації, такими як занадто "вузька" щелепа (тобто атрофія кісткової тканини, якщо зуб було видалено давно) або занадто близьке розташування гайморових пазух. Реальних протипоказань на сьогодні не так багато. Переважно це наявність інсулінозалежного діабету, остеопорозу, дисфункції щитоподібної та паращитоподібної залоз, порушення обміну речовин, які впливають на структуру кісток. Також можуть виникнути проблеми з приживленням імплантатів у людей, які пройшли хіміотерапію після онкологічних захворювань.

Способи встановити зубні імплантати дешевше

Розглянемо кожен із них окремо:

Недорогі імплантати

Недорогі імплантати істотно впливають на вартість імплантатів загалом. Як ми вже писали вище - є дорогі імплантати, а є системи, які можна купити дешевше. Але на імплантатах взагалі не можна економити. Якщо ви купите невідому марку і продукт невідомої якості, ви можете зіткнутися з високим ризиком алергічних реакцій, відторгнення імплантатів і навіть їхньої поломки. Вартість усунення цих проблем дуже висока, і тому економія сумнівна.

Недорогі зубні коронки

Імплантацію під ключ можна зробити недорого, якщо вибрати бюджетний варіант коронок для незнімних протезів. Наприклад, металокерамічні коронки або металеві коронки. Металеві коронки коштують недорого і можуть бути використані для установки імплантатів у жувальній області. Під час відновлення передніх зубів, що потрапляють у зону посмішки, важлива естетика, тому металеві коронки не підходять, але якщо вибрати металокерамічні коронки, то цілком можливо отримати недорогий імплантат.

Металокерамічні коронки мають основу з металу і шар кераміки зверху, тому візуально вони схожі на натуральні природні зуби.

Недорогий метод імплантації

Найдорожчою технологією імплантації вважається класична двоетапна операція, яка майже завжди потребує попередньої кісткової пластики. Тому, якщо ви хочете зробити недорогі зубні імплантати - не затягуйте з їх відновленням до серйозної атрофії кістки. Якщо ж ви проводите імплантацію одразу після видалення чи втрати зуба - можна використати одноетапний метод, який є найдешевшим порівняно з класичною імплантацією.

Вибір хорошої клініки для недорогої імплантації зубів

Різні клініки пропонують різні ціни на імплантацію зубів. Це може бути пов'язано з місцем розташування клініки, рівнем її оснащення і кваліфікацією персоналу. Останні два пункти дуже важливі при виборі стоматології для імплантації! Звичайно, клініки, в яких немає досвідчених стоматологів і сучасного обладнання, запропонують більш низькі ціни на імплантацію, але лікування в такому медичному закладі може бути чревате різними неприємними наслідками для пацієнта!

Протезування на імплантатах, звичайно ж, має безліч переваг перед своїми старими аналогами. Одна з головних переваг - це його довговічність. Сам титановий штифт встановлюється більш ніж на 30 років, а зубна коронка - від 3 до 20 років.

Більше інформації про зубні імпланти

Крім того, імплантати служать довше.

У рідкісних випадках зазначений термін може бути в кілька разів меншим.

Імплантат Straumann (швейцарське виробництво) Імплантат In-Kone Tekka (виробництво Швейцарія) Імплантат Alfa Bio (виробництво Швейцарія)Простий швейцарський імплантат (виробництво Швейцарія)Імплантат Nobel Biocare (виробництво Швейцарія)

 

 

 Додаткові витрати на імплантацію зубів

Для ефективної та надійної імплантації можуть знадобитися додаткові допоміжні процедури, як-от кісткова пластика або нарощування кістки, для відновлення й заміщення частини кісткової тканини, яку могло бути втрачено з часом. Тільки за наявності достатнього об'єму кісткової тканини імплантат надійно приживеться і зможе витримувати щоденні навантаження без можливості випадання і пошкодження сусідніх тканин. У таких випадках вартість імплантації в Україні може становити $200 і більше, не враховуючи витратних матеріалів. У США та Європі вартість відновлення однієї ділянки кістки для встановлення імплантату починається від 600-700 доларів і може сягати 4000-5000 доларів.

Якщо пацієнту потрібно кілька імплантатів, загальна вартість медичної процедури збільшується залежно від кількості відсутніх зубів і кількості необхідних імплантатів. Існує поширена помилка, що імплантат необхідний для кожного відсутнього зуба. Часто за наявності великих проміжків у зубному ряду, коли, наприклад, відсутні три зуби в ряду, може знадобитися тільки два імплантати. Однак для відновлення трьох зубів за допомогою двох імплантатів знадобиться проміжний або "фіктивний зуб", що з'єднує два імплантати. Вартість може варіюватися залежно від індивідуальних потреб пацієнта, супутніх витрат, кількості необхідних зубних коронок і використовуваних матеріалів.

 Що, якщо мені не буде проведено імплантацію зубів?"

З огляду на вартість, дуже заманливо просто видалити зуб, що турбує, і не замінювати його зубним імплантатом. Однак ми все ж рекомендуємо не приймати це рішення занадто легковажно. Зрештою, відмова від заміни може обійтися вам набагато дорожче.
Відсутність зуба може зашкодити вашій самооцінці, оскільки ви будете постійно відчувати почуття сорому за те, що у вас немає зуба.

Втім, це може призвести і до більш серйозних стоматологічних проблем. Згодом сусідні зуби зміщуватимуться на місці відсутнього зуба один до одного, намагаючись заповнити проміжок. Це може спричинити проблеми з навколишніми зубами та навіть ускладнити ваш прикус.

Захворювання ясен - ще одна поширена проблема, яка може виникнути, якщо за зубами та яснами, що оточують видалений зуб, погано доглядати. А це призведе до того, що замість одного імплантату вам незабаром доведеться встановлювати кілька імплантатів.

Нестача зубів також може стати причиною проблем із травленням. Якщо їжа не пережовується належним чином, це спричиняє кислотний рефлюкс і нестачу поживних речовин, які не засвоюються в організмі. Усі зуби необхідні для правильного пережовування їжі, якими б марними вони не здавалися.

Можливості стоматології сьогодні приголомшують. Щодня тисячі людей знову набувають здатності нормально жити, їсти і посміхатися. Страшно подумати, що всього кілька десятиліть тому знімна щелепа була єдиним способом розв'язати проблему відсутності зубів.

Страшно подумати, що всього кілька десятиліть тому знімна щелепа була єдиним способом вирішити проблему відсутності зубів.

Сьогодні стоматологія має величезні можливості.

Зубні імплантати, незважаючи на їхню високу ціну, - це реальна можливість продовжувати насолоджуватися життям і не відчувати дискомфорту під час кожної посмішки.

Приїжджайте в Україну, ми допоможемо вам прожити кожну мить вашого життя з гарною і щирою посмішкою!

Ця інформація надана експертами сайту UAMEDTOURS і не призначена для заміни медичної консультації. Зверніться до свого лікаря за кваліфікованою консультацією з питань власного здоров'я.


Чи вважаєте ви цю статтю корисною?
7 людей вважають її корисною

Читати далі:

Грузія є однією з небагатьох країн Європи, де сурогатне материнство є легальним та регулюється законодавством. Переваги Переваги програми сурогатного мате...
Сурогатне материнство в Європі є легальним в наступних країнах: Країна Доступ до сурогатного материнства Участь...
Станом на 2024 рік на територію України можна приїхати трьома способами: на поїзді, на автобусі, і на особистому автомобілі. З 24 лютого 2022 року авіас...