Одна з нагальних проблем людства - це поступове зниження загального стану здоров'я нашої популяції, що призводить до виникнення нових проблем, а також зниження вікового порогу розвитку різних захворювань і процесів старіння в організмі.

Так, наприклад, втрата волосся стає дедалі частішою проблемою в молодшому віці, яка зачіпає як жінок, так і чоловіків.

  • За даними ВООЗ, втрата волосся або облисіння спостерігається у 50-60% чоловіків і жінок у віці старше 50 років.
  • За даними Національного інституту здоров'я США, близько 25% чоловіків починають втрачати волосся до досягнення 21-річного віку, а до 35 років втрата волосся зачіпає близько 66% чоловіків.
  • Згідно з дослідженням Міжнародної асоціації з вивчення облисіння, близько 70% чоловіків і 40% жінок у віці 60 років мають один із видів облисіння.
  • В Індії понад 70% чоловіків і жінок страждають від втрати волосся в якийсь момент свого життя, включно з ранньою втратою волосся.

Дізнатися більше про трансплантацію волосся

Зіткнувшись із проблемою випадіння волосся, природно шукати шляхи її розв'язання, і одним із найоптимальніших варіантів на сьогодні є трансплантація волосся. Однак, незважаючи на очевидні переваги та величезну кількість різноманітних досліджень, які повністю відображають усі небезпеки, що може нести цей вид лікування, навколо цієї операції все ще існує безліч міфів, які зупиняють людей і заважають їм зважитися на пересадку волосся.

Саме тому, ми б хотіли поговорити сьогодні про міфи, про трансплантацію волосся і розвінчати частину з них.

Сильно випадає волосся після розчісування

18 міфів про пересадку волосся          

  • Міф: Пересадка волосся призводить до постійного оніміння шкіри голови.

Правда: Безпосередньо після проведення процедури ви можете відчувати оніміння шкіри голови в цій ділянці, це може тривати кілька тижнів або місяців. Але в подальшому це відчуття зникає, і чутливість шкіри повністю відновлюється.

  • Міф: Після пересадки, волосся росте в неприродному напрямку.

Правда: Таке можливо лише в тому разі, якщо пересадкою волосяних фолікул займався недосвідчений хірург або лікар із низькою кваліфікацією. Якщо ви вибрали хорошу клініку для трансплантації, то такий результат операції виключений.

  • Міф: Пересадка волосся спричиняє пошкодження мозку.

Правда: Існує хибна думка, що операція з пересадки волосся може призвести до пошкодження мозку. Це неправда, оскільки під час операції зачіпаються тільки шкіра і волосяні фолікули, а не череп або мозок.

  • Міф: Пересаджене волосся не схильне до випадіння.

Правда: Деякі люди вважають, що пересаджене волосся ніколи не випаде. Хоча пересаджене волосся зазвичай більш стійке до випадіння, воно все одно може з часом стоншуватися або випадати. Також це може відбуватися через природні причини, або ж через проходження якогось курсу лікування, наприклад, хіміотерапії або променевої терапії. Причиною випадіння можуть бути ті самі процеси, які викликали у вас облисіння до пересадки.

  • Міф: Трансплантація залишає помітні шрами.

Правда: Поширений міф про те, що операція з пересадки волосся призводить до утворення великих, помітних шрамів. Хоча деякі рубці неминучі, сучасні методи мінімізують рубці і роблять їх практично непомітними в більшості випадків.

  • Міф: Після трансплантації не можна стригти або укладати волосся.

Правда: Після операції існує період приживлення й адаптації волосся, доти, доки фолікули до кінця не освояться, а шкіра на голові не загоїться, природно, що піддавати волосся якимось травмувальним процесам не варто. Але після відновлення, ви можете робити з волоссям все, що захочете.

Стрижка волосся й укладання після пересадки волосся

  • Міф: Пересадка дає миттєвий результат.

Правда: Насправді пересадженому волоссю потрібно кілька місяців, щоб вирости і злитися з навколишнім волоссям.

  • Міф: Пересаджене волосся потребує особливого догляду.

Правда: Ще один міф про те, що пересаджене волосся потребує ретельного догляду і спеціальних засобів. Насправді, після завершення процесу загоєння пересаджене волосся можна обробляти так само, як і решту волосся.

Дізнатися більше про трансплантацію волосся методом FUE

  • Міф: Пересадка волосся збільшує густоту волосся.

Правда: Деякі люди вважають, що пересадка волосся різко збільшує густоту волосся. Хоча ця процедура може допомогти відновити волосся в місцях його випадіння, вона не обов'язково призведе до значного збільшення загальної густоти волосся.

  • Міф: Пересадку волосся проводять тільки чоловікам.

Правда: Поширеною помилкою є те, що процедури з пересадки волосся призначені виключно для чоловіків. Однак жінки, які страждають від випадіння волосся, також можуть скористатися цією процедурою без будь-яких обмежень за статевою ознакою.

  • Міф: Пересадка волосся викликає рак.

Правда: Існує міф про те, що операція з пересадки волосся може призвести до раку. Наукових даних, що підтверджують це твердження, немає, і процедура вважається безпечною, якщо її проводять досвідчені хірурги.

Чи викликає пересадка волосся рак?

  • Міф: Пересадка волосся призводить до нерівномірного росту волосся.

Правда: Нерівномірний розподіл волосся можливий лише з двох причин - побажання пацієнта або некваліфікований хірург. Якщо у вас немає бажання для подібних експериментів, і ви звернулися по допомогу до досвідченого хірурга, то такі проблеми виключені.

  • Міф: Пересаджене волосся має інший колір і текстуру.

Правда: Процедура тільки переміщує волосяні фолікули, які вже існують у пацієнта, і ніяк не впливає на них, тому, якщо операцію провели за протоколом, то волосся на всій довжині голосу матиме однаковий вигляд.

  • Міф: Пересадка волосся - це одноразова процедура.

Правда: Деякі люди вважають, що один сеанс пересадки волосся назавжди позбавить їх від випадіння. Насправді для досягнення бажаного результату можуть знадобитися додаткові сеанси, особливо якщо випадіння волосся прогресує з плином часу.

  • Міф: Пересадка волосся - надзвичайно болюча процедура.

Правда: Цю операцію проводять під місцевим наркозом, і хоча деякі легкі хворобливі відчуття можуть бути присутніми, побоюватися операції через них досить не раціонально.

  • Міф: Пересадка волосся проводиться тільки на волосистій частині голови.

Правда: Насправді, пересадка може використовуватися для вирішення проблеми випадіння волосся в інших областях, таких як брови, борода або навіть волосся на грудях.

Дізнатися більше про трансплантацію волосся методом DHI

  • Міф: Процедури з пересадки волосся завжди успішні.

Правда: Як і для будь-якої медичної процедури, абсолютних гарантій успішності не існує. На результат можуть вплинути такі чинники, як індивідуальні особливості волосся і майстерність хірурга.

  • Міф: Пересадку волосся можна робити тільки в певному віці.

Правда: Існує міф про те, що операція з пересадки волосся підходить тільки для молодих людей. Насправді, процедура може бути проведена для відповідних кандидатів будь-якого віку, за умови, що у них є достатня донорська зона і вони відповідають іншим критеріям.

UAmedTOURS організація міжнародних медичних турів

Дійсно, трансплантація волосся не є панацеєю абсолютно для всіх людей, які страждають від випадіння волосся, і вона також не може гарантувати, що процедура буде успішною або що у вас не виникне необхідності в її повторному застосуванні. Але при цьому пересадка дає вам можливість за досить невеликий проміжок часу відновити той об'єм волосся, який ви втратили, і знову відчути себе впевнено.

Сучасна медицина щороку вдосконалює методи трансплантації та підвищує показники її ефективності. Сьогодні ви можете пройти цю процедуру не тільки в країні свого проживання, а й вирушити за кордон, де вартість послуг може бути значно нижчою, а професіоналізм хірургів у рази вищим.

Для того, щоб підібрати хорошу клініку для пересадки волосся, ви можете звернутися в компанію UAmedTOURS. Ми вже понад п'ять років займаємося організацією медичних турів по всьому світу, тож у нашому переліку популярних напрямків для пересадки є: Туреччина, Індія, Таїланд, США, Велика Британія, Мексика, Україна тощо.

Якщо у вас є питання про пересадку волосся за кордоном, то напишіть нашим менеджерам, і ми надамо всю інформацію, яка вас цікавить.

ВІДМОВА ВІД МЕДИЧНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
Цей контент призначений тільки для інформаційних та освітніх цілей. Він не призначений для надання медичної консультації, заміни такої консультації або лікування в особистого лікаря. Усім читачам цього матеріалу рекомендується проконсультуватися зі своїми лікарями або кваліфікованими фахівцями в галузі охорони здоров'я.

UAmedTOURS не несе відповідальності за можливі наслідки для здоров'я будь-якої особи або осіб, які читають або дотримуються інформації, що міститься в даному освітньому контенті. Усі читачі цього контенту, особливо ті, хто приймає рецептурні або безрецептурні препарати, повинні проконсультуватися зі своїми лікарями, перш ніж вносити будь-які зміни до свого раціону харчування, способу життя, вживати пігулки або інші факти, що можуть вплинути на ваше фізичне та психологічне здоров'я.

Чи вважаєте ви цю статтю корисною?
1 людей вважають її корисною

Читати далі:

Грузія є однією з небагатьох країн Європи, де сурогатне материнство є легальним та регулюється законодавством. Переваги Переваги програми сурогатного мате...
Сурогатне материнство в Європі є легальним в наступних країнах: Країна Доступ до сурогатного материнства Участь...
Станом на 2024 рік на територію України можна приїхати трьома способами: на поїзді, на автобусі, і на особистому автомобілі. З 24 лютого 2022 року авіас...