Золоті коронки

Багато людей вважають, що золоті коронки залишилися далеко в минулому, але насправді вони, як і раніше, актуальні, дуже корисні й часто використовуються для задніх зубів. Золото насправді занадто м'яке, щоб використовувати його в чистому вигляді. Тому зазвичай використовується золотий сплав, тобто золото, змішане з іншими металами, такими як срібло, паладій, платина тощо. І коли вони з'єднуються разом, вони стають міцними та придатними для встановлення на задній край зубів, де постійно велике жувальне навантаження. Золото добре поєднується з тканинами і стійке до корозії та окислення. Отже, деякі переваги золота полягають у тому, що воно дуже міцне, навіть коли воно тонке, що дуже добре, тому що якщо ви розробляєте зубну коронку, вам не доведеться видаляти надто багато структури зуба, щоб встановити на нього золоту коронку. Крім того, вона дуже дбайливо ставиться до сусідніх зубів, оскільки не буде сильно зношувати зуб, на який припадає тиск. І останній момент, який скоріше науковий, але він має коефіцієнт теплового розширення, аналогічний коефіцієнту теплового розширення вашого зуба. Давайте подивимося, якщо ви п'єте крижану каву або гарячий напій, ваші зуби стискатимуться і розширюватимуться на найменшу величину, за швидкістю розширення дуже схожу на швидкість розширення зуба. Це означає, що у золотої коронки більше шансів мати міцні добре запечатані краї на все життя.

золота зубна коронка

Деякі негативні сторони золотих зубних коронок.

  1. Це може бути дуже дорого. Золото зараз зростає в ціні, і використання золота стає все дорожчим і дорожчим. І в міру зростання ціни на золото буде рости і ваша золота коронка.
  2. Золото досить легко проводить тепло і холод.
  3. Колір. Не багато пацієнтів хочуть бачити золото у себе в роті. Вони віддадуть перевагу повністю білій коронці, і це причина номер один, яку я бачив, чому люди не вибирають золоті коронки.

Порцелянові коронки з металу

У минулому це був один із найчастіше використовуваних матеріалів. До появи діоксиду цирконію і E-Max, які все частіше використовуються в стоматології. В цьому типі коронок натуральну білу порцеляну укладають поверх металу і поміщають у рот. В основному це означає, що якщо ви подивитеся на нижню частину коронки, то побачите металеву основу, а потім на верхній частині коронки ви побачите білий фарфор, який імітує колір ваших природних зубів. Деякі переваги використання порцеляни полягають у тому, що фарфор білий. Тому він набагато естетичніший, ніж золота коронка. Фарфор має вигляд вашого природного зуба, що має дуже гарний вигляд. І остання перевага - це міцність і довговічність, що дуже добре для задніх зубів.

Записатися на консультацію до стоматолога

Негативи коронки з порцеляни з металевим покриттям

  1. Темний метал, про який ми говорили, знаходиться на основі коронки. Іноді ви можете побачити металевий край, якщо у вас є рецесія ясен, і цей метал буде просвічуватися, і людям може не сподобатися бачити цю металеву лінію вздовж лінії ясен.
  2. Якщо порцеляна зламалася, зуб залишається захищеним, але металева основа коронки може стати помітною. Так само деякі пацієнти не хочуть присутність металу в своєму організмі.
  3. У нього не дуже хороша прозорість, так що можуть виникнути проблеми з кольором зуба.

Зубні коронки з діоксиду цирконію

Діоксид цирконію - це білий кристалічний оксид, виготовлений з металу цирконію. Він має білий вигляд по всьому зубу. І всередині, і зовні, і це справді естетично і дуже міцно. Переваги діоксиду цирконію в тому, що він неймовірно міцний, а отже, ймовірність його поломки менша, ніж в інших коронок, і в нього немає темної металевої основи. Тому вона повністю біла по всьому зубу. Тому навіть якщо у вас є рецесія, ви не побачите тієї темної лінії, про яку ми говорили раніше. Стоматолог може легко закріпити коронку. І цей матеріал може бути дешевшим за золото. Головний мінус діоксиду цирконію в тому, що коронка настільки міцна, що може пошкодити сам зуб. Тому ви маєте переконатися, що ваша оклюзія або прикус відрегульовані ідеально, щоб не завдати травми зубу.

усмішка з цирконієвою коронкою

Цирконій трохи складніше підганяти для стоматолога. Цирконій важче спиляти, але він має бути відрегульований ідеально. Як правило, якщо прикус порушений, ви обов'язково відчуєте хворобливі відчуття по ходу руху. Тож це, безумовно, мінус, який потрібно враховувати. І як примітка, діоксид цирконію справді має властивості світлопроникності, і він може мати дуже гарний вигляд.

Вибрати клініку для встановлення зубних коронок

Зубні коронки Emax

Коронки Emax - це найестетичніші коронки на ринку, і вони справді можуть зробити хорошу роботу зі створення життєво важливих реставрацій, які мають такий самий вигляд, як ваші природні зуби. Emax - це повністю керамічна система, в якій для виготовлення красивої коронки використовується скло з дисилікату літію. Переваги Emax у тому, що їх можна приклеїти до ваших зубів, що дає змогу стоматологу проводити більш консервативне препарування або дає змогу стоматологу працювати із зубами, які викликають побоювання. У них, можливо, не найкращий прогноз, і приклеювання до зуба може зробити його трохи міцнішим. Повністю керамічний, тому метал не видно. Така коронка має чудову прозорість і світловідбивні властивості. І, нарешті, це просто найкращий варіант, і зазвичай цей варіант рекомендують для передніх зубів, тому що він має чудовий вигляд.

улыбка с коронками emax: до и после

Негативні сторони коронок Emax

  • Дуже висока ціна.
  • Це не дуже добре для темних зубів, або людей, у яких є тетрациклінове забарвлення, або дійсно темний колір зубів. Через напівпрозорість Emax іноді відреставрований зуб буде просвічувати. Якщо у вас немає відповідної товщини Emax, і якщо ви робите коронку Emax з повним покриттям, то стоматолог повинен провести агресивне препарування. Для того, щоб мати мінімальну товщину матеріалу коронки, щоб зробити її міцною і довговічною. Цирконій і золото не потребують такої агресивної підготовки для того, щоб зробити якісні коронки. Тож це те, що вам потрібно врахувати.

Середня вартість зубної коронки у 2022 році в США становить близько 1000 доларів за коронку.

ціни на зубні коронки в доларах

Чому $1,000 - це хороша середня вартість однієї коронки?

 Діапазон цін на зубні коронки досить великий. Вартість коронки може починатися від 300 доларів на низькому рівні і досягати 3 000 доларів.

Чому такий великий діапазон?

Основним фактором є місце розташування зуба, його розмір, стан зуба і тип матеріалу, використовуваного для виготовлення коронки. Місце вашого проживання і рівень досвіду вашого стоматолога також впливають на те, скільки ви в підсумку заплатите.

Скільки коштує порцелянова коронка?

Фарфорові коронки зазвичай коштують дорожче, ніж більшість інших типів коронок. Їхня вартість варіюється від 800 до 3000 доларів.

Скільки коштують металеві коронки?

Металеві коронки зазвичай знаходяться в середині цінового діапазону, їхня вартість починається від 700 доларів і доходить до 2500 доларів.

Скільки коштують коронки з порцеляни, сплавленої з металом?

Не можете вибрати між порцеляною і металом? Зробіть обидві! Середня вартість таких коронок коливається від $500 до $1 500. Якщо у вас є стоматологічна страховка, є шанс, що вона візьме на себе частину витрат на коронку. Це залежить від того, для чого вам потрібна коронка і наскільки наполегливі ви будете цього домагатися.

Ціни на зубні коронки в Україні
Тип коронки Ціна, євро
Класична металокерамічна коронка, матеріали Німеччина-Японія, за одну коронку 70
Металокерамічна коронка високої естетики, матеріали Японія, за 1 коронку 75
Коронка лита з кобальто-хромового сплаву, Німеччина, за 1 коронку 40
Безметалева керамічна коронка з оксиду цирконію для жувальних зубів, за 1 коронку 150
Безметалева керамічна коронка з оксиду цирконію з керамічним нашаруванням, за 1 коронку 175
Керамічна коронка, порцеляновий вінір або захисна кришка з використанням технології E.Max, матеріали ЄС, за 1 коронку 175
Металева вкладка для відновлення форми зруйнованого зуба перед протезуванням (без відбитка), за 1 вкладку 35
МЗП-покрита штампована коронка, за 1 коронку 22
Фацет у мостовидній конструкції, 1 коронка 22
Литий зуб у мостоподібній конструкції, 1 коронка 22
Напівпостійна пластмасова коронка, 1 коронка 25
Тимчасова пластмасова коронка (тільки при виготовленні кераміки у нас), 1 коронка 13

 


Чи вважаєте ви цю статтю корисною?
1 людей вважають її корисною

Читати далі:

Грузія є однією з небагатьох країн Європи, де сурогатне материнство є легальним та регулюється законодавством. Переваги Переваги програми сурогатного мате...
Сурогатне материнство в Європі є легальним в наступних країнах: Країна Доступ до сурогатного материнства Участь...
Станом на 2024 рік на територію України можна приїхати трьома способами: на поїзді, на автобусі, і на особистому автомобілі. З 24 лютого 2022 року авіас...