ІМПЛАНТ - ЩО ЦЕ ТАКЕ?

Протизаплідний імплантат - це невеликий гнучкий пластиковий стрижень, який поміщається під шкіру у верхній частині руки. Він працює, виділяючи в кров гормон прогестаген, який захищає вас від вагітності. Імплантат захищає від вагітності протягом трьох років.

ЯКІ ПЕРЕВАГИ ДАЄ ВСТАНОВЛЕННЯ ІМПЛАНТАТА?

Ефективність імплантату становить понад 99%. Це означає, що ймовірність завагітніти під час використання імплантату становить менше ніж 1 до 100. Після встановлення імплантату вам не доведеться думати про нього протягом трьох років.Це може бути корисно для тих, кому важко пам'ятати про необхідність вживати протизаплідні пігулки в один і той самий час щодня. Ви можете видалити імплантат у будь-який час, і ваша нормальна фертильність швидко відновиться. Якщо у вас рясні, болючі місячні, ви можете виявити, що імплантат полегшує їх або припиняє їх.

Проконсультуватися з лікарем

ЯКІ МОЖЛИВІ ПОБІЧНА ПОБІЧНА ДІЯ ВСТАНОВКИ ІМПЛАНТА?

Ви можете відчувати тимчасові побічні ефекти після встановлення імплантату, такі як нерегулярні кровотечі, головні болі, болючість грудей і акне. Вони зазвичай минають після перших кількох місяців.  Він не захищає від інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ), тому вам може знадобитися використовувати презервативи. 

ЯК ВСТАНОВИТИ І ВИДАЛИТИ ІМПЛАНТ?

Ви можете встановити імплантат у будь-який час під час менструального циклу, якщо ви не вагітні. Якщо імплантат буде встановлено в перші п'ять днів менструального циклу, ви будете негайно захищені від вагітності. Якщо імплантат буде встановлено в будь-який інший день менструального циклу, вам доведеться використовувати додаткові засоби контрацепції, наприклад, презервативи, протягом семи днів. Для проведення процедури використовується місцевий анестетик, щоб знеболити ділянку на внутрішньому боці верхньої руки. Потім імплантат вводиться під шкіру спеціально навченим лікарем або медсестрою. Встановлення триває лише кілька хвилин і за відчуттями нагадує ін'єкцію. Це не повинно бути дуже боляче, але ви можете відчути потягування або постукування. Після встановлення імплантату вам не знадобиться накладати шви. Імплантат може бути видалений у будь-який час лікарем або медсестрою. Видалення триватиме лише кілька хвилин, при цьому буде використано місцевий анестетик. Лікар або медсестра зробить крихітний розріз на шкірі, щоб акуратно витягти імплантат. Під час установки та видалення можуть залишитися синці та рубці. Щойно імплантат буде видалено, ви перестанете оберігатися від вагітності. Якщо ви не хочете завагітніти, зверніться за порадою з приводу іншої форми контрацепції.

ІНШІ ВАЖЛИВІ МОМЕНТИ, ЩО НЕОБХІДНО ЗНАТИ

Деякі ліки можуть зробити імплантат менш ефективним. До них відносяться Ліки від ВІЛ, епілепсії та туберкульозу, деякі рослинні препарати, наприклад, звіробій.Ви завжди можете запитати у лікаря або медсестри, до яких ви звертаєтеся, чи не вплинуть ліки, які ви приймаєте, на імплантат.У рідкісних випадках ділянка шкіри, де був встановлений імплантат, може запалитися. Якщо це сталося, зверніться до вашого лікаря, бо вам можуть знадобитися антибіотики. Ви також повинні відвідати лікаря загальної практики або клініку сексуального здоров'я, якщо:

Ви також повинні відвідати лікаря загальної практики або клініку сексуального здоров'я.

  • ви не відчуваєте імплантат
  • вам здається, що імплантат змінив форму
  • ви помітили будь-які зміни на шкірі або відчули біль у місці встановлення імплантату
  • ви завагітніли 

ДЕ МОЖНА ВСТАНОВИТИ АБО ВИДАЛИТИ ПРОТИЗАДАТКОВИЙ ІМПЛАНТАТ?

Ви можете отримати контрацептивний імплантат безкоштовно, навіть якщо вам ще не виповнилося 16 років, у місцевій службі сексуального здоров'я. Деякі лікарі загальної практики можуть встановлювати та видаляти імплантати. Зверніться до свого лікаря загальної практики, щоб дізнатися, чи можуть вони запропонувати таку послугу. Якщо у вас є якісь побоювання з приводу вашого імплантату, зателефонуйте своєму лікареві загальної практики або в службу сексуального здоров'я, де вам дадуть пораду.

Вибрати клініку

КОЛИ РОБИТИ ТЕСТ НА ВАГІТНІСТЬ ПІСЛЯ ВИДАЛЕННЯ ІМПЛАНТАТУ?

Питання того, як швидко ви зможете завагітніти, після видалення протизаплідного імпланта, багато в чому залежить від вас - стану вашого здоров'я, гормонального фону, менструального циклу і ваших спроб завагітніти.

Як показують клінічні дослідження, реальна можливість завагітніти, з'являється вже після 7-14 днів після видалення імпланта.

На термін відновлення фертильної функції у жінки може вплинути так само помилка під час вилучення імпланта зі шкіри.

У такому разі шанс завагітніти у жінки може з'явитися лише через кілька місяців.

У світлі цієї інформації, варто приділити особливу увагу медичному центру і персоналу, який буде встановлювати і витягувати імплант з вашого тіла.

Також, ми наполегливо рекомендуємо не нехтувати засобами контрацепції, після вилучення імпланта, якщо ви з партнером не плануєте завести дитину найближчим часом.

Ви маєте розуміти, що видаливши імплант, ви залишаєтеся незахищеним від небажаної вагітності з перших днів.

Контрацептивні імплантати показали високу ефективність і мало побічних ефектів, а можливість завагітніти в найкоротші терміни після видалення зробила їх особливо популярними серед жінок, особливо в США.

Цю інформацію надано експертами сайту UAMEDTOURS і вона не призначена для заміни медичної консультації. Проконсультуйтеся зі своїм лікарем, щоб отримати кваліфіковану консультацію з питань вашого здоров'я.

Чи вважаєте ви цю статтю корисною?
0 людей вважають її корисною

Читати далі:

Грузія є однією з небагатьох країн Європи, де сурогатне материнство є легальним та регулюється законодавством. Переваги Переваги програми сурогатного мате...
Сурогатне материнство в Європі є легальним в наступних країнах: Країна Доступ до сурогатного материнства Участь...
Станом на 2024 рік на територію України можна приїхати трьома способами: на поїзді, на автобусі, і на особистому автомобілі. З 24 лютого 2022 року авіас...