Сьогодні ми хотіли б поговорити про хірургію очей, а саме про блефаропластику або пластику повік, і відповісти на деякі з найбільш поширених питань.

Багато наших пацієнтів приїжджають на лікування в Україну та хочуть заощадити час. Тобто, пройти кілька медичних процедур за один візит.

Однією з найпопулярніших процедур, про яку ми отримуємо багато питань, є блефаропластика. Пацієнти запитують: Що таке блефаропластика та як вона може мені допомогти?

Блефаропластика є однією з найпоширеніших процедур, які щодня виконуються в офтальмологічних клініках України.

Приблизно 20% усіх іноземних пацієнтів, які проходять лікування в Україні, роблять блефаропластику одночасно з іншими медичними процедурами.

Ціни на різні види блефаропластики в Україні.

Послуга Ціна, євро Деталі
Нижня блефаропластика без вартості анестезії 274 (1 повіка)
Кругова блефаропластика без вартості анестезії 483 (верхня та нижня повіка)
Лазерна верхня блефаропластика без анестезії 274 (1 повіка)
Лазерна кругова блефаропластика без анестезії 548 (верхня та нижня повіка)
Верхня блефаропластика без вартості анестезії 242 (1 повіка)
Лазерна нижня блефаропластика без анестезії 322 (1 повіка)
Верхня безшовна блефаропластика без вартості анестезії 354 (1 повіка)
Безшовна нижня блефаропластика без анестезії 403 (1 повіка)
Безшовна блефаропластика циркумфлекс без анестезії 676 (верхня та нижня повіка)

*Ціни актуальні на початок 2022 року

ЩО ТАКЕ БЛЕФАРОПЛАСТИКА?

Блефаропластика походить від грецьких слів blepha – повіка та plasty – зміна. Таким чином, у буквальному сенсі блефаропластика означає зміну форми повік.

Зазвичай, коли ми говоримо про блефаропластику, ми маємо на увазі операцію щодо покращення вашої зовнішності. Це може бути викликане старінням або поєднанням старіння та генетики – того, що ви успадкували від своїх батьків.

Якщо говорити про хірургію верхньої повіки або верхню блефаропластику, то найбільш поширеними змінами або симптомами, які ви можете помітити на верхньому столітті, зазвичай є поєднання пухкої та обвислої шкіри на верхньому столітті.

Іноді до цього може приєднатися частина жиру, який зазвичай оточує око, виступаючи вперед. Це проявляється у вигляді опуклості на верхньому столітті до носа. Поєднання пухкої шкіри та виступаючого вперед жиру часто надає століттям більш стомлений вигляд.

Як ми вже говорили, всі зміни – це комбінація вашого старіння та генетики, і, знаєте, у деяких людей зміни будуть більш вираженими незалежно від віку, а в деяких – меншими.

В області нижньої повіки все може бути трохи інакше, там зазвичай знаходиться жирова прокладка, яка захищає очі. Але з віком частина цього жиру може переміститися вперед і створити опуклість на нижньому столітті, що часто сприймається як жирові мішки та створює більш стомлений вигляд. І часто пацієнти кажуть нам, що друзі чи колеги запитують, чи не втомилися вони. Хіба ви не висипаєтеся? Або інші питання, пов'язані з появою цих змін.

І хоча в основному люди пояснюють ці зміни старінням і втомою, ми бачили багато пацієнтів, які досить молоді, і навіть у віці 20 років, вони часто мали мішки, починаючи з підліткового віку. І, звичайно, у цих пацієнтів цей прояв не старіння, а генетики.

Ми поговорили про деякі симптоми, які можуть виникати при змінах повік.

ЩО МОЖНА ЗРОБИТИ З МІШКАМИ ПІД ОЧИМА І ОБВИСЛИМ ВЕРХНІМ ПОВІКОМ?

Хірургія повік або блефаропластика - це зміна форми повік та омолодження вашої зовнішності. Верхня блефаропластика – передбачає видалення шару пухкої шкіри. А якщо є жирові відкладення, вони або віддаляються, або переміщуються в інше місце на віці.

В цілому, принцип верхньої блефаропластики полягає в розгладжуванні та зміні форми верхньої повіки та створенні свіжішого погляду. І це контрастує з нижнім століттям або нижньою блефаропластикою, де зміни повік можуть бути виконані двома основними способами.

Раніше операція проводилася виключно через розріз у шкірі, що на медичному жаргоні називається транскутанною хірургією. Хоча ця операція ефективна, вона призводить до утворення шраму і може змінити форму повік.

Найсучаснішим методом є операція на внутрішній стороні століття. На медичному жаргоні це називається транскон'юнктивальною нижньою блефаропластикою.

І, звичайно, більшість досвідчених хірургів віддають перевагу другому методу для більшості пацієнтів, оскільки він дозволяє уникнути рубців на нижньому столітті і часто має дуже швидкий час загоєння без будь-яких недоліків техніки з рубцями.

Незважаючи на це, у багатьох частинах світу ця операція все ще менш поширена, ніж хірургія шкіри.

Так ми трохи поговорили про зміни, які приходять з віком. Ми трохи поговорили про зміни, які можна покращити за допомогою операції на віках. Ще один важливий момент, який необхідно враховувати - це ви і ваш загальний стан здоров'я. Існують певні фактори вашого здоров'я, які можуть вплинути на блефаропластику.

ФАКТОРИ, ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА ХІРУРГІЮ ПОВІК

До цих важливих факторів входить те, чи проводилася у вас в минулому лазерна рефракційна хірургія. Чи є у вас сухість очей, інші фактори, такі як глаукома чи захворювання щитовидної залози. Для більшості людей ці фактори будуть менш важливими, але для деяких пацієнтів вони дуже важливі.

Для кожного пацієнта важливо враховувати ці та інші медичні критерії під час розгляду можливості проведення блефаропластики.
Ще одним важливим фактором є те, що повіки у всіх різні. Тому, коли ви подивитеся на своїх друзів та членів сім'ї, ви побачите великі відмінності у формі їх очей, розмірі та якості шкіри навколо очей. А очі дуже ніжні, шкіра навколо очей має товщину меншу за міліметр і не приховує навіть найменших недоліків.

Тому дуже важливо враховувати вашу етнічну приналежність, форму обличчя, ваші особливі якості під час розгляду питання про блефаропластику.

Підсумовуючи, ми сподіваємося, що ця інформація була вам корисна, ми поговорили про різні зміни, які можуть статися в плані зміни повік із віком та генетикою.

Ми поговорили про те, що таке блефаропластика і що включає операція. Ми також поговорили про те, наскільки унікальними є деякі з цих факторів.

Хоча блефаропластика зазвичай розглядається як операція, що покращує зовнішній вигляд верхніх та нижніх повік, існує безліч варіацій у зовнішності пацієнтів. Тому для того, щоб дійсно змінити зовнішність пацієнта на краще, необхідний індивідуальний підхід.

Ми рекомендуємо проконсультуватися з фахівцем, перш ніж серйозно задуматися про блефаропластику верхніх чи нижніх повік.

Хоча список протипоказань до операції на століттях не такий вже й великий, варто дізнатися про думку фахівця і переконатися, що операція безпечна для вашого зору та загального стану здоров'я.

ВІДМОВА ВІД МЕДИЧНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
Цей контент призначений виключно для інформаційних та освітніх цілей. Він не призначений для надання медичної консультації чи заміни такої консультації чи лікування в особистого лікаря. Всім читачам даного матеріалу рекомендується проконсультуватися зі своїми власними лікарями або кваліфікованими фахівцями з охорони здоров'я. UAmedTOURS не несе відповідальності за можливі наслідки для здоров'я будь-якої особи або осіб, які читають інформацію, що міститься в даному освітньому контенті. Всі читачі цього контенту, особливо ті, хто приймає рецептурні або безрецептурні препарати, повинні проконсультуватися зі своїми лікарями, перш ніж вносити будь-які зміни до свого раціону харчування, способу життя, приймати таблетки або інші факти, які можуть вплинути на ваше фізичне та психологічне здоров'я.

Чи вважаєте ви цю статтю корисною?
0 людей вважають її корисною

Читати далі:

Грузія є однією з небагатьох країн Європи, де сурогатне материнство є легальним та регулюється законодавством. Переваги Переваги програми сурогатного мате...
Сурогатне материнство в Європі є легальним в наступних країнах: Країна Доступ до сурогатного материнства Участь...
Станом на 2024 рік на територію України можна приїхати трьома способами: на поїзді, на автобусі, і на особистому автомобілі. З 24 лютого 2022 року авіас...