Займаючись організацією медичних турів в Україну впродовж 5 років, менеджери компанії UAmedTOURS вирішили об'єднати й відповісти на найпоширеніші запитання, що їх ставлять іноземні пацієнти про Київ.

Насамперед ми вирішили розповісти про Київ, оскільки це місто є найпопулярнішим напрямком медичного туризму в Україні. Сюди приїжджають за лікуванням зубів, корекцією зору, процедурами ЕКЗ, сурогатними матерями, лікуванням стовбуровими клітинами, а також за спа- і велнес-туризмом.

Ми вибрали запитання, на які відповідаємо практично щодня, і розділили їх на блоки за спрямованістю, щоб ви могли отримати ширше уявлення про Київ і про те, що на вас чекає після прибуття в Україну.

Географічні питання

  • Чи є Київ частиною Росії?
  • Київ російський чи український?

Протягом тривалої частини своєї історії Київ був пов'язаний із територією сучасної Росії різними чинниками. Загальний період формування у складі Київської Русі, включення Києва до складу Російської імперії у 18 і 19 століттях. Величезний пласт української історії взагалі пов'язаний із періодом існування Радянського Союзу та Української Радянської Соціалістичної Республіки, що входила до складу СРСР із центром у Києві.

З 1991 року Київ є столицею незалежної держави Україна. Але навіть після розпаду Радянського Союзу та утворення СНД, Україна та Росія тривалий час підтримували тісні економічні та політичні зв'язки.

Сьогодні, через військову агресію Російської Федерації на сході та півдні України, країни перебувають у складних дипломатичних відносинах.

Київ - українське місто і столиця незалежної держави Україна. Столиця Росії - Москва.

Аеропорти та готелі Києва

  • Скільки аеропортів у Києві?
  • Який головний міжнародний аеропорт у Києві?

Якщо більшість наших пацієнтів вважають за краще відвідувати Київ літаком, питання про наявність і кількість аеропортів є дуже популярним. У Києві два аеропорти: міжнародний аеропорт "Бориспіль" і аеропорт "Київ" імені Ігоря Сікорського (також відомий як Жуляни).

Аеропорт Бориспіль

Головний міжнародний аеропорт Києва та України - Бориспіль (альтернативні варіанти написання - Бориспіль і Бориспіль).  Він розташований за 30 кілометрів за межею міста. Дістатися до нього і назад можна автобусом або скориставшись послугами таксі. В Україні працює міжнародна компанія таксі Uber, а також її місцеві аналоги OnTaxi, Bolt і Uklon, які знайомі багатьом іноземцям. Усі машини цих компаній можна викликати, завантаживши додаток на свій телефон. Там же ви одразу побачите час очікування таксі, час у дорозі та вартість.

У 2021 році аеропорт Бориспіль обслужив 9,4 млн пасажирів, що на 83% більше, ніж 2020 року, але становить лише 62% від докризового рівня 2019 року. За минулий рік аеропорт прийняв і відправив 75,85 тис. рейсів (+62% до минулого року), зокрема 64,5 тис. міжнародних (+68%), 11,35 тис. внутрішніх (+34%).

У Борисполі 4 термінали: B, C, F, D. Усередині аеропорту є ресторани, кафе, бари та магазини, а також офіс туристичної інформації, обмінний пункт і пункт першої медичної допомоги.

"Київ" або "Жуляни" аеропорт

Розташований у межах міста Києва, але має другорядне значення, найчастіше використовується для польотів усередині країни, але приймає і міжнародні рейси.

Аеропорт "Київ" співпрацює з більш ніж 43 авіакомпаніями, які виконують рейси до близько 140 міст 48 країн світу. У 2021 році пасажиропотік склав 1,4 млн осіб.

Дістатися до аеропорту і назад можна як на громадському транспорті, відстань до центру Києва становить 8 км, так і на таксі.
У будівлі аеропорту є магазини, кафе, ресторани, обмін валюти, інформаційне табло для мандрівників і пункт першої медичної допомоги.

  • Чи є готель в аеропорту Київ?

Аеропорт "Бориспіль

В аеропорту Бориспіль, у новому терміналі D на другому поверсі, для мандрівників працює сучасний капсульний готель GettSleep.

Спальне місце може бути одномісним або двомісним, капсула обладнана регульованою системою вентиляції, шафкою для зберігання речей, розеткою 220В і USB-роз'ємом, ергономічним матрацом, свіжою постільною білизною, рушником і пледом. У готелі є душові та постійний Wi-Fi. Дотримуються всіх запобіжних заходів та індивідуального захисту.

Для власників карток Priority Pass, LoungeKey та Lounge Pass діють бонусні умови та можливість безкоштовного перебування протягом 3 годин."Київ" або "Жуляни" аеропорт

Усередині терміналу B аеропорту Київ розташований однойменний готель Terminal B Hotel. Він знаходиться всього менш ніж за 500 метрів від головної будівлі аеропорту. 

Номери оснащені душем, безкоштовним туалетним приладдям, холодильником, Wi-Fi. Вранці сервірують сніданок, а стійка реєстрації працює цілодобово. Центр міста розташований за 8 км від готелю.

Центр міста знаходиться за 8 км.

Авіаперельоти

  • Чи можна долетіти до Києва напряму з Великої Британії?

Як не дивно, але англійці часто цікавляться медичними турами в Україну. І ми регулярно чуємо це питання.

Так, існує кілька варіантів прямих рейсів із Великої Британії до Києва. Візьмемо для прикладу Лондон, оскільки про нього запитують найчастіше.

  • STN Stansted - KBP Boryspil Intl
  • LTN Luton - IEV Zhuliany Intl

Час перельоту становить у середньому 3 - 3,5 години. Вартість варіюється залежно від місяця, дати та авіакомпанії. У середньому квиток можна знайти від 47 євро. Забронювати квиток можна на будь-якому зручному сайті або звернутися по допомогу до менеджерів UAmedTOURS.

  • Які авіакомпанії літають до Києва Україна?

Список авіакомпаній, які літають в Україну і з України, досить великий:

Аеропорт Бориспіль

SkyUp, Міжнародні авіалінії України, Роза Вітрева, Azur Air Ukraine, Turkish Airlines, Турецькі авіалінії, KLM, Air France, Deutsche Lufthansa AG, Austrian Airlines AG, Eurowings GmbH, Czech Airlines, LOT Polish Airlines, JanEir, Cyprus Airways, Swiss International Airlines AG, Ryanair, Laudamotion, EL AL Israel Airlines, Qatar Airways, Belavia, Air Baltic, Air Arabia, АТ "Флінас", "Ейр Астана", Georgian Airways, ТОВ "Авіакомпанія "Джоніка", Bravo Airways, Aegean Airlines, Air Malta, scandinavian airlines system denmark-norway-sweden, PEGASUS AIRLINES, VOYAGE AIR, Buta Airways, Air Serbia, Iraqi Airways, АТ ""UZBEKISTAN AIRWAYS", Vueling Airlines S. A., QANOT SHARQ.

"Київ" або "Жуляни" аеропорт

AIR OCEAN, Bees Airline, Wizz Air, Alitalia, LOT, Vueling Airlines, URGA, Мотор Січ.

Про Київ

  • Чи варто відвідати Київ?
  • Чим відомий Київ?

Київ - одна з найбільш недооцінених столиць Європи. Це місто не може залишити байдужим абсолютно нікого, і щоб насолодитися і відчути його атмосферу, потрібно обов'язково його відвідати. Чим більше днів ви проведете в Києві, тим більше враження він на вас справить.

Київ варто відвідати з багатьох причин:

Історія та архітектура. Історія Києва розпочалася в 5 столітті і триває досі. Усе місто складається з історичних пластів, і, гуляючи ним, ви побачите пам'ятки стародавньої архітектури, такі як Золоті ворота. Є багато прикладів радянської архітектури і, звісно ж, знамениті східноєвропейські церкви із золотими куполами, від яких захоплює дух.

Комплекс Печерської лаври, Софійський собор, казковий Михайлівський Золотоверхий монастир, Андріївська церква і Володимирський собор є об'єктами Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Ми завжди рекомендуємо нашим клієнтам узяти індивідуальну екскурсію Києво-Печерською лаврою, що проводиться англійською мовою і триває три години. Вона допоможе зрозуміти і побачити всю красу цього місця

Ви можете замовити екскурсію тут

Крім того, Київ є відображенням сучасної української історії, тож на майдані Незалежності можна побачити світлини тих, хто загинув під час трагічних подій "Революції Гідності" у 2014 році, та побачити рештки цих нещодавніх подій.

Мати-Родина. Абсолютно унікальна і велична статуя заввишки 102 метри, в основі якої розташований Національний музей історії України у Другій світовій війні (до 2015 року відомий як Музей Великої Вітчизняної війни). Після огляду барельєфів і створення певного настрою в музеї, вид на статую приголомшливий. Для повноти відчуттів рекомендуємо піднятися на щит або постамент статуї, звідти відкривається незабутній вид на Київ.

Вуличне мистецтво. Київ по праву вважається столицею вуличного мистецтва Східної Європи. Вулиці міста, фасади будинків - усе прикрашене малюнками. Український стріт-арт не має єдиного напрямку. Художники малюють те, що їх хвилює: політичні події, українську ідентичність, любов, близьких. Нам здається, що в Києві неможливо знайти тему, про яку ще не писали. Навіть всесвітньо відомі художники, такі як Fintan Magee, ROA чи Vhils, малювали в Україні.

Детальніше про український стріт-арт і враження від нього ви можете прочитати тут.

А побачити все це наживо з гідом можна тут.

Їжа та кафе. Українська їжа часто здається іноземцям незвичною, але те, що вона смачна, важко заперечувати. Київ сповнений різноманітних кав'ярень і ресторанів, де можна скуштувати як домашню українську їжу, так і страви високої кухні з найкращих закладів світу. І, звісно ж, ви можете скуштувати справжню котлету по-київськи. Якщо наша кухня вам не до смаку, то по всьому місту є безліч ресторанів з різноманітними кухнями світу: Італійська, японська, китайська, грецька, індійська, французька - все це є в Києві.

Поближче познайомитися з українською кухнею можна в тригодинному гастротурі з дегустацією страв української кухні. Ви можете замовити його тут

А якщо ви пристрасний любитель кави, то Київ вас не розчарує. Кияни люблять хорошу каву як ніхто інший. Почитати поради про хорошу каву в Києві ви можете тут.

У наш список 3 найкращих екскурсій для туристів у Києві входять:

  • Екскурсія до Чорнобиля.Ви можете забронювати її тут.
  • Екскурсія до підземного бункера та бункера Урбекс. Замовити можна тут.
  • Тригодинна оглядова екскурсія містом пішки або на приватному автомобілі. Ви можете замовити тут
     
  • В якому районі Києва найкраще зупинитися?
  • Місця для проживання в Києві?
  • Скільки днів потрібно провести в Києві?
  • Чи є Київ дорогим містом?

Краще місце для проживання в Києві залежить від мети вашої поїздки, її тривалості, бюджету та вподобань. Найчастіше, підбираючи варіанти розміщення для іноземних туристів, ми пропонуємо готелі або апартаменти недалеко від медичного центру, де буде проходити лікування, або в центрі міста.

Хороші клініки з високим рівнем сервісу та кваліфікації лікарів зазвичай розташовані в центрі міста. Таким чином, ви в будь-якому разі перебуватимете недалеко від скупчення ресторанів, кафе, магазинів, архітектурних пам'яток і метро.

Термін перебування також залежить від лікування і періоду відновлення. У більшості випадків пацієнти приїжджають на 7-14 днів.

Київ має одне з найкращих співвідношень якості та ціни на проживання в Європі, а також великий вибір готелів у різних цінових діапазонах, розкиданих по всьому місту.

Бюджетний варіант:

Середній діапазон:

Люксові або 5-зіркові готелі в Києві:

Багатьох людей хвилює питання вартості проживання, харчування та відпочинку в Києві. Київ, як і вся Україна, є дуже дешевим містом для іноземних туристів. Для прикладу ми можемо порівняти деякі ціни в США та Україні.

Для отримання додаткової інформації щодо проживання, транспорту та харчування у Києві завітайте на сайт Numbeo's.

Про погоду та найкращий час для відвідування

  • Який найхолодніший місяць у Києві?
  • У Києві буває сніг?
  • Який найтепліший місяць у місті Київ Україна?
  • Який найкращий місяць для відвідування Києва?

Погода в Україні може бути дуже мінливою, але найнижчі температури найчастіше бувають у грудні та січні. У цей період температура може опускатися до -20C. Сніг у Києві випадає майже щозими, і якщо ви його ще не бачили, це може стати для вас сюрпризом. Найспекотніші місяці в Україні - липень і серпень.

Подивитися погоду в Україні та дізнатися приблизний прогноз на час вашої поїздки ви можете на будь-якому сайті з прогнозом погоди. Наприклад тут.

Ми вважаємо найкращими місяцями для подорожі та лікування в Україні квітень, травень, вересень і жовтень. На вулиці ще тепло, але літня спека вже відходить, така погода найкомфортніша для людей, які проходять лікування або реабілітацію.

Крім того, ми вважаємо, що в ці місяці найкраще їхати на лікування в Україну.

Безпека

  • Чи безпечно гуляти в Києві вночі?
  • Чи безпечний Київ вночі?
  • Чи безпечно відвідувати Київ у 2022 році?
  • Чи безпечно зараз їхати до Києва?
  • Чи безпечний Київ для туристів?

За даними Індексу злочинності за країнами у 2021 році Україна посідає 57 місце зі 137 країн світу за рівнем злочинності. Індекс злочинності становить 47,42, що класифікується як "помірний". Для порівняння, цей самий рівень злочинності включає такі країни, як:

  • Італія - індекс злочинності 44,85
  • Великобританія - 46,07
  • США - 47,81
  • Швеція - 48,00
  • Франція - 51,99

Не дивлячись на деякі побоювання іноземних туристів щодо України та Києва, наша країна та місто залишаються досить безпечним місцем для відпочинку та лікування.

Як і під час подорожі в будь-яку країну світу, ми радимо нашим клієнтам: уникати самотніх прогулянок маленькими й неосвітленими вулицями; носити із собою посвідчення особи; знати номер посольства своєї країни; ховати гроші та телефон у важкодоступних місцях у місцях великого скупчення людей і громадському транспорті; уникати спілкування з підозрілими людьми.

Центр Києва - один із найбезпечніших районів міста, вулиці постійно патрулюють міліціонери, до яких можна звернутися по допомогу, тут майже завжди жваво і багатолюдно.

Ми не втомлюємося повторювати, що поїздка до Києва безпечна для туристів.

Де краще і куди поїхати

  • Що краще - Львів чи Київ?
  • Львів дешевший за Київ?
  • Як довго їхати потягом із Києва до Львова?
  • Скільки їхати на поїзді від Києва до Одеси?

Відповідь на запитання "Що краще - Львів чи Київ? " залежить від мети вашого візиту. Львів, як і Київ, є одним із найбільших міст України, а рівень медицини там відповідає високим європейським стандартам якості.

Якщо говорити про медичне лікування, то Київ у цьому плані кращий, оскільки може надати ширший спектр стоматологічних, офтальмологічних, гінекологічних клінік і центрів лікування стовбуровими клітинами.

Але якщо ми змогли знайти для вас відповідну клініку у Львові, то ви не пошкодуєте, адже в цьому місті теж є на що подивитися.

Відвідати Київ і Львів за одну поїздку в Україну - чудова ідея. Щоб дістатися до Львова з Києва, ви можете:

  • На поїзді: час у дорозі від 5 до 9 годин
  • На літаку: час у дорозі 1 година
  • На автобусі: 7-8 годин у дорозі
  • На автомобілі: час у дорозі близько 7 годин

Ще одним популярним місцем для лікування, реабілітації та відпочинку є Одеса. Дістатися до Одеси з Києва можна таким чином:

  • На поїзді: час у дорозі від 7 до 9 годин
  • На літаку: час у дорозі 50 хвилин.
  • На автобусі: 6-7 годин у дорозі
  • На автомобілі: час у дорозі 5-6 годин

Фахівці компанії UAmedTOURS постаралися відповісти на поширені запитання іноземних пацієнтів, які планують відвідати Україну. Сподіваємося, що зібрана нами інформація була для вас корисною, якщо у вас залишилися питання, звертайтеся до наших менеджерів, ми завжди готові вам допомогти. Задати питання UAmedTOURS.


Чи вважаєте ви цю статтю корисною?
0 людей вважають її корисною

Читати далі:

Грузія є однією з небагатьох країн Європи, де сурогатне материнство є легальним та регулюється законодавством. Переваги Переваги програми сурогатного мате...
Сурогатне материнство в Європі є легальним в наступних країнах: Країна Доступ до сурогатного материнства Участь...
Станом на 2024 рік на територію України можна приїхати трьома способами: на поїзді, на автобусі, і на особистому автомобілі. З 24 лютого 2022 року авіас...