З 3 грудня Україна запроваджує обов'язкову самоізоляцію для осіб, які повертаються з країн, де швидко поширюється новий штам коронавірусу Омікрон. Відповідні зміни було внесено до Постанови № 1236 під час засідання Кабінету Міністрів України 1 грудня.

Відповідні зміни було внесено до Постанови № 1236 під час засідання Кабінету Міністрів України 1 грудня.

Це стосується Південно-Африканської Республіки, Республіки Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівства Лесото, Королівства Есватіні, Республіки Мозамбік та Республіки Малаві.

Це стосується Південно-Африканської Республіки, Республіки Мозамбік та Республіки Малаві.

Тепер особи, які перебували на території зазначених країн понад 7 днів протягом останніх двох тижнів, повинні будуть піти в самоізоляцію.

Тривалість самоізоляції становить 14 днів.

Важливо, що самоізоляція стосується громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, є подружжям або дітьми громадян України, які повертаються в Україну з території вищевказаних країн.

Наявність щеплень, негативних аналізів або довідки про одужання не є підставою для відмови від самоізоляції або її дострокового припинення.

Іноземцям та особам без громадянства, які постійно або тимчасово не проживають в Україні та перебували на території цих країн більш як сім днів протягом останніх 14 днів, в'їзд взагалі не дозволяється.

Виняток становлять іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України і є подружжям або дітьми громадян України, працівники іноземних дипломатичних представництв і консульських установ, представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, та члени їхніх сімей, а також інші категорії іноземців та осіб без громадянства за погодженням із Міністерством закордонних справ.

Ціль рішення - уникнути поширення нового і ще недостатньо вивченого штаму Omicron на території України.

Міністерство закордонних справ уже закликало українців утриматися від поїздок до країн, де вже виявлено зазначений варіант коронавірусу.

Відповідно до рішення Міністерства закордонних справ, українці мають утриматися від поїздок до країн, де вже виявлено зазначений варіант коронавірусу.

Нагадаємо, що українці, які перебувають на території певних країн, повинні дотримуватися всіх протиепідемічних вимог і негайно звертатися до місцевих медичних закладів у разі появи симптомів захворювання.

Більше інформації про новий штам коронавірусу можна знайти тут.

https://moz.gov.ua/article/news/urjad-zaprovadiv-samoizoljaciju-dlja-mandrivnikiv-iz-krain-de-poshirjuetsja-shtam-omikron


Чи вважаєте ви цю статтю корисною?
0 людей вважають її корисною

Читати далі:

Грузія є однією з небагатьох країн Європи, де сурогатне материнство є легальним та регулюється законодавством. Переваги Переваги програми сурогатного мате...
Сурогатне материнство в Європі є легальним в наступних країнах: Країна Доступ до сурогатного материнства Участь...
Станом на 2024 рік на територію України можна приїхати трьома способами: на поїзді, на автобусі, і на особистому автомобілі. З 24 лютого 2022 року авіас...